Hoe gaaf is dat, een foto van je bedrijf op een mooi doek in een spreekkamer, receptie, kantoor, restaurant of café etc. met een functie!

Ja, je leest het goed “met een functie” …. geluid dempen in een spreekkamer. Vaak is het geluid veel te hol en is het lastig om naar elkaar te luisteren. Er worden harde materialen gebruikt. Dit is op te lossen door mooie foto’s op te hangen, met akoustische eigenschappen. En laat ik dat nu verkopen! Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Email: info@airvideo.nl of bel. 06-36030562,

gerecyclede spijkerbroeken zitten achter de afbeelding
Voorbeeld van de akoustische panelen aan de muur op kantoor

Akoestische panelen met eigen, unieke print

Met Akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jouw klanten te realiseren. Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten.

Een slimme toevoeging voor wanden

Niet alleen kantooromgevingen hebben baat bij Akoestische panelen aan de wand. Ook winkels en showrooms. Een aangename akoestiek draagt zo bij aan het verkoopsucces. Daarnaast genieten gasten meer van hun bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met Akoestische wandpanelen. Ze komen hier immers om te ontspannen en Akoestische wandpanelen met een mooie print dragen daar zeker aan bij. Kortom: je zorgt niet alleen voor een stillere, maar ook voor een gepersonaliseerde omgeving.

Uiterlijk en innerlijk in perfecte samenhang

Bij Akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Dit geheel zit in een uniek geanodiseerd aluminium frame dat je in variabele formaten kunt bestellen. Je krijgt een complete set geleverd die je niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de ondergrond te hangen en dit zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt Akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit zorgt voor net iets minder demping, maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie. Binnenkort beschikbaar zijn ook Akoestische panelen als bureau scheidingswand. Een multifunctionele oplossing, omdat je tegelijkertijd een werkplek kunt afschermen of meer privacy realiseert.

Gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken

Het Akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een scherpe print en speciale puntsverlijming, zodat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van mechanisch gerecyclede spijkerbroeken. Dit houdt in dat het textiel door een machine uit elkaar getrokken wordt tot een vezelniveau. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit zorgt ervoor dat geluidsoverlast drastisch wordt gereduceerd en de nagalm verminderd. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgen ervoor dat de α-waarde van 0,65 behaald wordt. Dat is beduidend meer dan bijvoorbeeld een Textielframe gevuld met akoestisch materiaal. In de grafiek hieronder vind je meer informatie.

*Dit is een merkbare indicatie. Om precies te voldoen aan een bepaalde nagalmtijd is het belangrijk om een geluidsmeting te laten doen door een erkend geluids instituut.

Akoestische panelen en brandwerendheid

De akoestische vulling van deze panelen voldoet aan brandklasse B/S1/D0. Daarnaast is de toplaag gemaakt van fire retardant materiaal.r.

Geen eigen ontwerp? Gebruik een luchtfoto van Airvideo bel of mail mij. 06-36030562 of info@airvideo.nl

Minimaal formaat 20 x 20 cm
Maximaal formaat 230 x 160 cm
Materiaal frameZwart, geanodiseerd aluminium
Dikte frame3 cm
Akoestisch materiaal100% recyclebaar polyester toplaag met een backing van gerecyclede spijkerbroeken
Akoestische waarden (AW)0,65
Indoor/outdoor
Indoor

Wat voorbeelden:

Interesse ? gebruik mijn expertise en bel 06-36030562